YÜZYÜZE PROJESİ TANITIM VE FİLM GALASI

Untitled-9

YÜZYÜZE PROJESİ TANITIM VE FİLM GALASI

Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç, “En büyük sorumluluk ebeveyn olarak bize düşüyor. Çocuklarımıza, yavrularımıza ne ile karşı karşıya olunduğunu daha yoğun bir şekilde anlatmamız ve bunu üzerimizdeki sorumluluklar çerçevesinde onlara aktarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kılıç, bugünün çocuklarının yarının ebeveynleri olacağına dikkati çekerek, “Bugün biz onlara ne verirsek, ileride de onlar kendi çocuklarına bunu aktaracaklar. Dolayısıyla her şeyden önemlisi bizler, geleceğimize karşı sorumluluklarımızdan dolayı çok dikkatli olmalıyız. Bilgisayar ortamındaki çalışma, görme ve duyma duyumuzu kullanarak yaptığımız bir faaliyet çerçevesinde oluyor. Diğer üç duyumuzu kullanmıyoruz. Dolayısıyla bunlar geriliyor. Bunlar gerilediği zaman da insan olma özelliğini taşıdığımız, eşrefi mahlukat olma özelliğini taşıyan insan olarak eksik kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak gençler üzerinde büyük bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Kılıç, spor altyapısını çok daha iyi noktalara taşımak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat o altyapı, fiziki mekanların meydana gelmesinden sonra o mekanların içerisini dolduracak olan çocuklarınızı yönlendirmek sadece bizim görevimiz değil, hepimizin ve sizlerin de görevi. Onun için lütfen bize yardımcı olun. Sağlıklı nesil yetiştirme noktasındaki çalışmalarımıza devam ederken sizler de lütfen yanımızda olun. İnternet, hayatımızı biçimlendiren değil sadece kolaylaştıran bir unsur olmalı. Esas olan insandır.”

“TOPLUMA DAHA KALİTELİ EĞİTİMLER SUNUYORUZ”

KASAD-D Başkanımız Gülhan Cengiz  “Tıp ilminin çok hızla geliştiğine vurgu yaparak, kendilerinin de bundan geri kalmamak için yola çıktıklarını ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini dile getirdi, “Onlara yönelik seminerler vermeye başladık. Sonra bu derneği kurduk. Topluma daha kaliteli eğitimler sunuyoruz. Üreme sağlığıyla ilgili önemli çalışmalar ve projeler yaptık. Toplumda şizofren hastalara yönelik projeler de yaptık” diye konuştu.

Anadolu’dan İstanbul’a göç edenlerin sağlık yönünden bilgi eksiklikleri bulunduğunu söyleyen Cengiz, “Tüp bebek konusunda bilgilendirici çalışmalar yaptık. Toplumun kadına bakışını ortaya koymaya çalıştık. İnsanlar zamanlarını olumlu yönde kullanmıyorlar. Çocuklarına bu bilinci vermekte problemler yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Cengiz, madde bağımlılığıyla mücadeleyle ilgili bir projeyi de kısa süre önce hayata geçirdiklerini kaydetti.

KASAD-D Yönetim Kurulu Üyesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı gece, proje kapsamında hazırlanan “Nefes”, “Futbol” ve “Görüşme” adlı kısa metrajlı filmlerin gösterimi ve Levent Çelik Hayal Musiki Topluluğu’nun Klasik Türk Müziği konseriyle son buldu.